Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?


Öncelikle arama motoru optimizasyonu na girmeden önce size arama motorunu tanıtmak istiyorum.Arama
motorları insanların aradıkları kelimeleri kolayca bulmasına sağlayan dizinlerdir. Bizim ülkemizde ve tüm dünyada en çok kullanılan  Google %80 lik pazar hacmiyle ondan sonra, Yahoo %10  Bing %5 ve kalan %5  ise diğer arama motorlarıdır.


Arama motoru optimizasyonu nedir?

Sitelerinizin veya sayfalarının her türlü arama motoruna uygunluk ve arama motorunun istediği hale getirmeye arama motoru optimizasyonu denir. Buna aynı zamanda Seo (search engine optimization) da diyebiliriz.

Search Engine Optimization kurallarını bilir sitemizi arama motorunun istediği hale getirirsek sayfalarımız hızlı index alır sitemizin anahtar kelimesi yani sitemiz hangi alanda google üst sırada rakiplerinden önce yer almak istiyorsa, Sitesini seo kurallarına uygun hale getirmesi gerekmektedir.

Bunun için sitemizi seo dostu hale getirirsek google üst sıralarda yer alır ve rakiplerimizi geçeriz .Seo da üst sırada yer almak için  .Arama motoru optimizasyonu yapmamız gerekmektedir.

Arama Motoru Optimizasyonu Neden Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu  sitenizin belli bir kelimede sayfanız ve sitenizin üst sırada çıkması  ve hit alması için yapılır. Arama motoru optimizasyonu ticari ve kişesel olarak yapılır,ticari olarak bir kişinin elektronik eşya satıyor ise rakiplerinden öne geçmek ve ilk sıralarda yer almak için arama motoru optimizasyonu yapması gibi.
 Şahış ise kişisel blog ve sitesini üst sırada çıkırıp reklam geliri elde etmek ve hit alabilmesi yada sitesine giren kişinin artması için arama motoru optimizasyonun yapması bunlara örnektir. Arama motoru optimizasyonu aynı zaman da sosyal medya da yapılmaktadır.

Eğer arama motoru optimizasyonu yaptırıcaksanız bizimli irtibata geçmek için teknikseo@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bir önceki konumuz olan Facebook Link Yapısı ile Seo adlı makalemizi bakabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder