DARBOĞAZDAKİ YUNANİSTANIN TELEVİZYON KANALI KAPATILIYOR


Darboğazdaki Yunanistan devlet televizyonunu kapatıyor
Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde, devlet harcamalarının azaltılması amacıyla kamu kuruluşlarında başlatılan yeniden yapılanma çerçevesinde, devlet radyo-televizyonu ERT'nin en eski kanalı ERT1'in kapatılması kararlaştırıldı.
Hükümet Sözcüsü İlias Mosiyalos, devlete ait kitle iletişim araçlarının yeniden yapılandırılması planı çerçevesinde ayrıca, ERT1 ile birlikte Sine/Spor televizyonunun da kapatılacağını, 'radyotileorasi' dergisinin yayınına son verileceğini ve radyo istasyonlarının da birleştirileceğini açıkladı.
Tasarruf tedbirleri çerçevesinde, bölgesel yayın yapan 19 radyo istasyonunun birleştirilerek bunların sayısı 9'a indirilecek. Ülke çapındaki 20 vericiden 15'i de iptal edilecek. Ülke dışına yayın yapan ERT World ise yayınına devam edecek. Net TV ile kuzey Yunanistan bölgesinde yayın yapan ERT3'ün konumları ise yükseltilecek. Kapatılan ya da birleştirilen kurumlardaki personel de Net TV ile ERT3'e kaydırılacak. Kapatılan televizyon ve radyolara ait arsa ve binalar gelir sağlayacak şekilde değerlendirilecek. Hükümet, bu uygulamayla 2012 yılında 8,3 milyon Euro tasarruf etmeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra, ERT'nin kâr yapan bir kuruluş haline gelerek devlete vergi ödemesi için, hisseleri azaltılacak.
Hükümetin devlete ait toplu iletişim araçılarında yapmayı planladığı değişiklikler, Yunan basın kuruluşları ve muhalefet partileri tarafından tepkiyle karşılandı. Yunanistan Yazarlar Federasyonu'ndan (POESY) yapılan açıklamada, basın çalışanlarının hükümetin ERT'de yapmayı planladığı bu değişikliklere karşı olduğu belirtilerek, "Hükümetin ERT ile ilgili önlemlerinin, toplu işten çıkarılmalara ve ucuz işçiliğe yol açarak, kamuya ait serveti kâr amaçlı özel çıkarlara tahsis ettiği" ifade edildi. ATİNA AA (zaman Gazetesi)


0 yorum:

Yorum Gönder