Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu JSR-Eurasia Rating, yaptığı basın duyurusunda Bimeks'in Uzun Vadeli Ulusal notunu BBB' ye, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notunu da ülke tavanı olan BB' ye yükselttiğini açıkladı.
GfK Retail and Technology'nin perakende paneli verilerine dayanılarak hazırlanan raporda, Tüketici Teknolojisi Ürünleri pazarı 2011 yılının ilk yarısını geçen yıla göre yüzde 25 artışla 10,6 milyar TL değer ile sonlandırdığı açıklandı. Pazarın güçlü perakende markaları arasında yer alan Bimeks ise %40'lık bir artışla pazarın en hızlı büyüyen şirketleri arasına girmiştir.2011'in ilk 7 ayında 16 mağaza açılışı gerçekleştiren Bimeks, toplam satış alanını 30.000 metrekareye çıkarmıştır.
Türkiye'de teknoloji perakendeciliği sektöründe, alışveriş merkezlerinde mağaza açmak, organize teknoloji perakendeciliğini başlatmak, 2007 ve 2008 yıllarında en hızlı büyüyen şirket olmak, geniş alan ve tek katta Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazasını açmak, iş ortağına stok yönetimi mesuliyeti vermeyen franchise modelini hayata geçirmek, gibi birçok ticari ilke imzasını koymuş olan Bimeks geçtiğimiz yılın Haziran ayında kurumsal derecelendirmeye tabi olan ilk ve tek firma olmuştur.

2011 yılı Mart ayında notlarının görünümü yukarı doğru revize edilen Bimeks, hızla büyümeye devam etmektedir. Bimeks'teki gelişmeleri takip eden Kredi derecelendirme kuruluşu JSR_Er, 5 aylık kısa bir süre içinde Bimeks'in kredi notunu yeniden arttırdığını duyurmuştur.
JSR-Er, Basın duyurusunda, "BİMEKS Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş.'nin 2011 yılı Nisan ayı içerisinde hisselerinin bir kısmının İMKB'de halka arz edilmesiyle elde etmiş olduğu likidite olanağının 2011 yılı faaliyetlerine yansımaları şirket performansına önemli katkılar sağlamıştır. Sermaye artırımı ve hisse emisyon primi kaynaklı girişlerle öz kaynaklarında önemli artışlar sağlanması, coğrafi olarak yaygınlaşması ve satış noktalarının artırılması gibi etkin yöntemlerle büyümesini sürdürdüğü ve bu pozitif ivmenin artarak devam ettiği görülmektedir.
Borçluluk bileşiminin olumlu yönde etkilenmesi ve içsel likidite oranlarının daha da iyileşmesi sebepleriyle Şirketin içsel kaynak yaratma kapasitesi artmıştır. Bu kapsamda; Bimeks'in Uzun Vadeli Ulusal notu JCR-ER tarafından BBB-(Trk)'den BBB(Trk)'ye ve Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para Notu BB-(Trk)'den ülke tavanı olan BB(Trk)'ye yukarı revize edilmiş olup tüm notlarının görünümleri ise "Stabil" olarak belirlenmiştir" ifadelerine yer vermiştir.
Büyüme oranı yüzde 25 olan toplam teknoloji pazarında yüzde 40'lık bir büyümeyle başarılı bir yıl geçiren Bimeks, her ilde en az bir Bimeks olana dek açılışlarına devam edecek. Tüm yurda teknolojiyi en iyi fiyat garantisiyle götüren Bimeks kendi özelinde yeniliklere ve gelişmeye önem vererek teknoloji perakendeciliği sektörüne ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaya devam edecektir.




0 yorum:

Yorum Gönder